Sport Fun, een geheel nieuwe sport in Nederland en alleen uit te oefenen bij Hondenschool Geordi.

De Sport Fun is een actieve sport waarbij we de hond zowel geestelijk als lichamelijk aan het werk zetten.

Sport Fun uit Behendigheid, Hoopers, Treibball en Flyball. Alle 4 de sporten in een cursus hoe dynamisch is dit??

Behendigheid ofwel de agility kennen we allemaal. Een heerlijk actiespel waarop plezier van baas en hond voorop staat. Het is de bedoeling dat de hond is een zo kort mogelijk tijdsbestek een parcours aflegd zonder fouten. Wij hebben echter de hoge toestellen zoals de wip, de schutting en de kataloop eruit gehaald. De sprongen kunnen we aanpassen zodat het voor iedereen toegankelijk is.

 

image-xdog2

Hoopers, DE nieuwe sensatie uit Amerika. Dit onderdeel  is voornamelijk bedoeld om de ‘handling’ skills van het team te laten zien.
Er worden parcoursen gelopen door de hond in mooie vloeiende lijnen (op afstand) door het parcours te sturen.
Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels die op een onderstel staan, de hond kan daar gewoon overheen lopen en hoeft dus niet te springen, ook kunnen er tonnen, hekjes en een tunnel in het parcours gebruikt worden.

Voor meer informatie kijk op nadac-hoopers-nederland.nl

Treibball is een in Nederland nog jonge sport, die veel aan populariteit wint.
Doordat de sport maar weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en  honden met een beperking. Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Alle honden kunnen dit eigenlijk doen, mits ze willen samenwerken met hun handler.

image-xdog1In het midden van een groot veld liggen  max. 8 grote ballen (afhankelijk van het niveau). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.

Voor meer informatie kijk op treibball.nl/

Flyball is de enige teamsport binnen de hondensporten. Het is een estafetterace tussen twee teams van vier honden. Elke team heeft nog maximaal twee reservehonden in het team. Een flyballteam bestaat dus minstens uit vier en hoogstens uit zes honden. In de Nederlandse competitie geldt dat binnen een team slechts twee honden van hetzelfde ras mogen worden ingezet.

Neem deze 4 dynamische sporten en u heeft Sport Fun. Heel erg gevarieerd, laag drempelig, voor iedereen toegankelijk en heel belangrijk door iedereen uit te oefenen omdat het onbelastbaar