Deze cursus is bedoeld voor alle honden van alle rassen welke nog geen ervaring hebben met de sport. Dus voor pups maar ook voor oudere honden.

Tijdens deze cursus worden alle basisbeginselen op een speelse en ongedwongen manier aangeleerd zodat u straks een diplomdag en/of werkproef kan bezoeken van de JPC, KNJV en/of FHN apporteersport.

Ook word er aandacht besteed aan gehoorzaamheid. Weliswaar wel minimaal maar goed voetwerk behoort nu eenmaal ook tot het apporteren. En wij zeggen niet voor niets zonder appel geen apport!!

Voor beiden locaties geld dat er getraind word volgens de normen van de JPC, KNJV en FHN apporteersport. Daar dit allemaal zo dichtbij elkaar ligt hebben wij ervoor gekozen een combinatie te maken. Wij trainen zonder dwang. Plezier in het apporteren staat bij ons voorop!!

oops zit app

Kiest u voor de locatie in Den Haag dan heeft u keuze uit twee mogelijkheden:

– Op het afgesloten terrein bij Avonturia de Vogelkelder
– Op diverse Locaties

Bij Avonturia de Vogelkelder traint u 12 lessen lang van 60 minuten op een afgesloten veilig terrein waarbij de hond de kans niet krijgt weg te lopen. Wat ideaal is voor het echt aanleren van het goed apporteren. Daarbij komt ook dat de afleiding minimaal is omdat u op steen traint. De basis naar een aanloop voor een JPC C of FHN A diploma word hierin gelegd. Na 12 of 24 lessen stroomt u dan alsnog door naar de buitenlocaties.

Doordat de lessen 60 minuten zijn zijn deze ideaal voor pups en jonge honden ivm de duur van de cursus.

Kiest u voor de optie diverse locaties dan traint u om de twee weken op een andere locatie in een recreatiegebied. Dit zijn openbare gebieden. Dit zijn 12 lessen van 90 minuten.

Ook hier word u klaargestoomd voor het welbegeerde JPC/KNJV C diploma of FHN A diploma van de apporteersport.

 

Komt u op de locatie Wadenoijen trainen dan kunnen we alle kanten op. Alles ligt binnen handbereik! Hier trainen de beginners op een omheind grasveld met uitwijk mogelijkheden naar het bos. Alle beginnerstrainingen hier duren 60 minuten.

 

image-jacht1