Deze cursus is bedoeld voor alle honden van alle rassen welke nog geen ervaring hebben met de sport. Dus voor pups maar ook voor oudere honden en word gegeven in Pijnacker waar we alle ruimte hebben en gebruik maken van een mooi afgesloten grasveld. Beheerst uw hond de basisbeginselen al dan stroomt u evt door naar de beginnersgroep op de zondagochtend.

Tijdens deze cursus worden alle basisbeginselen op een speelse en ongedwongen manier aangeleerd zodat u straks een diplomadag en/of werkproef kan bezoeken van de FHN apporteersport (of JPC/KNJV). Daar dit allemaal zo dichtbij elkaar ligt hebben wij ervoor gekozen een combinatie te maken. Wij trainen zonder dwang. Plezier in het apporteren staat bij ons voorop!! Diplomadagen bezoeken is geen verplichting. Let op: wij trainen niet met wild!

Ook word er aandacht besteed aan gehoorzaamheid. Weliswaar wel minimaal maar goed voetwerk behoort nu eenmaal ook tot het apporteren. En wij zeggen niet voor niets zonder appel geen apport!!

 

oops zit app

In Pijnacker traint u 10 lessen lang van 45 minuten op een afgesloten veilig terrein waarbij de hond de kans niet krijgt weg te lopen. Wat ideaal is voor het echt aanleren van het goed apporteren. Daarbij komt ook dat de afleiding minimaal is. De basis naar een aanloop voor een JPC C of FHN A diploma word hierin gelegd. Na 10 of 20 lessen kunt u alsnog doorstromen naar de buitenlocaties (niet verplicht).

Doordat de lessen 45 minuten zijn zijn deze ideaal voor pups en jonge honden ivm de duur van de cursus.

Gaat uw hond door naar de diverse locaties dan traint u om de twee weken op een andere locatie in een recreatiegebied. Dit zijn openbare gebieden. Dit zijn 12 lessen van 90 minuten.

U word klaargestoomd voor het welbegeerde  FHN A diploma van de apporteersport. Doordat alle oefeningen van de FHN een afgeleide zijn van de proeven van de KNJV en de JPC kunt u ook deze proeven belopen. Wij trainen alleen NIET met wild!

let op reeds betaalde cursusgelden worden niet geretourneerd