Sociale Huis Hond (SHH volgens de normen van de FHN)

IVM de Covid-19 kan de inhoud van de lessen aangepast zijn/worden.

In deze cursus gaan we u klaarstomen voor het eerste officiele landelijke examen van de FHN.

Daar wij geen VEG cursus meer hebben maar deze min of meer in de cursus SHH hebben verwerkt duurt deze cursus minimaal 2 keer 12 lessen voordat u examen kan/mag doen. Uiteraard uitzonderingen daar gelaten. Dat word per cursist bekeken en besproken. Ook kan het mogelijk zijn dat u meerdere lessen nodig heeft dan de 24 lessen die ervoor staan. Uiteraard is het dan geen probleem hier langer over te doen en zullen we in overleg de kosten berekenen op aanvraag.

Deze examens worden dan ook niet door ons maar door keurmeesters van de FHN afgenomen. Hierdoor zitten er examenkosten aan het examen verbonden.

U dient wel in het bezit te zijn van een EG diploma (Elementaire gehoorzaamheid) van onze eigen hondenschool of elders. Heeft u elders het examen gedaan dan zien wij graag het diploma hiervan.

U bent natuurlijk niet verplicht de examens op landelijk niveau te doen en kunt wel doortrainen bij ons mocht u geen examens willen doen.

De Oefeningen:

1. Lopen aan de lijn.
2. Geluidproef.
3. Voedsel weigeren.
4. Visuele prikkel.
5. Achterlaten met afleiding.
6. Omgang hond – hond.
7. Omgang hond – mensen.
8. Komen indien geroepen.
9. Omgang begeleider – hond.

Mocht u willen weten welke eisen hieraan verbonden zijn dan verzoek ik u te kijken op www.fhn.nl en dan bij de kop gehoorzaamheid. Daar staat het gehele reglement omschreven.

 

Let op: er kan zowel examen gedaan worden in Den Haag (in de avond) als in Pijnacker (op zaterdag) vanaf maart 2020