Nosebedience is een vernieuwende en diverse tak van hondensport. Zoals je uit de naam kunt afleiden, wordt bij Nosebedience gebruik gemaakt van twee verschillende onderdelen van de hondensport, namelijk Nosework en Obedience.

tygo

Als hondenliefhebber ben je waarschijnlijk al bekend met beide onderdelen. Het doel van Nosework of detectie is om honden een specifieke geur te laten vinden door gebruik te maken van hun neus. Detectie is momenteel razend populair aan het worden in Nederland. De obedience richt zich voornamelijk op de gehoorzaamheid van de hond aan zijn geleider.

Binnen de Nosebedience kan je samen met je hond drie verschillende certificaten halen. Ieder certificaat bestaat uit 5 onderdelen, deze staan hieronder beschreven.

nb1

Selection with Distraction

Doel van deze oefening is de hond leren op commando te zoeken en een geur te leren kennen tussen andere verleidingsgeuren.

nb2

Long Distance Search

Tijdens deze oefening stuurt de handler de hond vanaf een steeds grotere afstand richting het zoekgebied.

nb3

Indication-obedience

Deze oefening is bedoeld om de verwijzing zo sterk mogelijk te maken, en onafhankelijk is van de ondersteuning van de handler.

nb4

Directionele search

Tijdens deze oefening is het een combinatie tussen zoekwerk en volgen de handler, tijdens een parcours met hoeken

nb5

Search and Retrieve

Deze oefening is een combinatie van apporteren en detectie. Het doel van deze oefening is het apporteren van apport met de juiste geur.

Zo heb je altijd een bepaald doel om naartoe te werken en kan je ook als beginner heel goed deelnemen. Het is absoluut niet nodig om ervaring of voorkennis te hebben, wij maken u wegwijs binnen deze geweldige sport!

Hondenschool Geordi is aangesloten bij de Nederlandse Detectie Bond waardoor onze cursisten ook wedstrijden kunnen lopen via hen.